KONYA / KARATAY - Konya Anadolu İmam Hatip Lisesi

Ara

Ortaokul Bendir Kursu erkek öğrencilerimiz Şeb-i Arûs programları kapsamında yapılan etkinliklerde Konya Anadolu İmam Hatip Lisesi Musiki İcra Topluluğunu dinledi. El sanatları atölyelerini gezerek, Mevlana Kültür Merkezi'nde ve İrfa'da açılan sergileri gezdiler. Öğrencilerimize eşlik eden öğretmenlerimiz Ahmet Zencir'e ve İlknur Doğru'ya, emeği geçen öğrencilerimize ve velilerimize çok teşekkür ederiz.

Okulumuz Birinci Oldu.

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Konya Büyükşehir Belediyesinin ortaklaşa yürüttüğü Medeniyet Okulu projesi kapsamında gerçekleştirilen "Haydi Bil Bakalım" bilgi yarışmasının ilk tur ikinci grup  elemeleri 14 Aralık 2023 tarihinde Akabe İmam Hatip Ortaokulu konferans salonunda gerçekleştirildi.

Konya Anadolu İmam Hatip Lisesi Proje Ortaokulu öğrencileri soruların büyük çoğunluğunu doğru bilerek yarışmada birinci oldular.

Bir üst tura çıkarak yarışmanın bundan sonraki aşamalarında okulumuzu temsil edecek öğrencilerimize ve onları yetiştiren tüm öğretmenlerimize başarılar diliyoruz.

Ara

English Speaking Club olarak hazırladığımız programımızın bu haftaki konuşmacısı 11. sınıf öğrencilerimizden Aliye Zeynep Yerlikaya. Kudüs'ün tarihinden bahsedeceğimiz sunumumuza hepinizi bekliyoruz.

Ara

12. sınıf öğrencilerimizle Ankara'ya üniversiteleri tanımak amacıyla geziye gidiyoruz.

Ara

Hazırlık Sınıfı Öğrencilerimiz ile 18 Aralık Pazartesi günü Ankara Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesine gidiyoruz.

Ara

Rehber öğretmenlerimiz Zeliha Nur Çetin ile Şerife Akçay "Halimden SEN Anlarsın" sloganiyla 12. sınıf ve 8. sınıf öğrencilerimizi  duygu paylasimi,tecrübe aktarımı, motivasyon için bir araya getirecekler.

Ara

Okulumuz 11-B sınıfı öğrencileri Kimya Öğretmeni Esma Kartal ile birlikte Selçuklu Kongre Merkezinde “Vali Hanım” tiyatro oyununu izleyerek cumartesi akşamı keyifli vakit geçirdiler.

Ara

Konya Büyükşehir Belediyesi Aralık Ayı Meclis Toplantısında Çocuk Meclisinin yeni Başkanı Talut Kerem Cengiz, görevi önceki dönem başkanı Aysima Eroğlu’ndan devraldı.

Öğrencimiz Talut Kerem Cengiz'i tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Ara

"Smart Life" isimli e-twinning projemiz 7. sınıf öğrencilerimizle devam ediyor.

Ara

Türkiye-Azerbaycan ortaklı projemiz Ulusal Kalite Etiketiyle ödüllendirilmiştir. Kültürümüzün ve değerlerimizin unutulmaması, geleceğimize ışık tutması, öğrencilerimizin değerlerine sahip çıkması, farklı ülkelere kendi kültürlerini tanıtmaları, teknolojiyi doğru olarak kullanmaları, web 2 araçlarını faydalı bir projede öğrenmeleri, iş birliği içinde ortak ürünler üretmeleri gibi kazanımları öğrenmek amacıyla uygulanan projemiz Ulusal Kalite Etiketi ile taçlanmıştır. Emeği geçen proje kurucusu ve yürütücüsü Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenimiz İlknur Doğru'ya ve proje ortaklarımıza, paydaşlarımıza ve emeği geçen öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ara

Okulumuz 7-E sınıfı Cahit Bayındır ve Şerife Akçay hocalarıyla birlikte kahvaltı etkinliği düzenledi.

Sille Seyir Kafe'de gerçekleşen etkinlikte öğrencilerimiz arkadaşlarıyla birlikte  vakit geçirerek kendilerine güzel anılar biriktirdi.

Ara

"We Are Here With Our Values" isimli e-twinning proje çalışmalarına 7. sınıf öğrencilerimizle başlıyoruz.

Ara

6. sınıf ve 7. sınıf kız öğrencilerimiz ile her ay planladigimiz atölyeleri gerçekleştiriyoruz. İlk olarak Epoksi atölyesinden başlayan öğrencilerimiz Epoksi' den yaptıkları ayraçlar, kolyeler ve küpeler ile kendi el emeğiyle uretim yapmanın kıymetini ve önemini anlamış oldular. İkinci etkinliğimiz  Ebru sanatı ile gelenekli sanatlarda fikir edinip atölyede bulunan eserleri inceleme fırsatı buldular. Bu ay ise Seramik Kupa Atolyesi düzenledik, her öğrencimiz kendi zevkine uygun kupa tasarımı yaptı ve isteyenler kupalarını ve epoksiden yaptıkları kitap ayraçlarını Filistin için yapılan kermeste satışa sundular. Öğrencilerimiz bu etkinliklerle hem birlik ve beraberliği hem de yardımlaşma ve dayanışmayı öğrenmiş olup, kendi el emekleriyle yaptıkları ürünleri geliştirebileceklerini fark ettiler. Etkinliklerde görev alan öğrencilerimize ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi zümresinden Şule Işıklar, Ílknur Doğru ve Esma Şafak'a teşekkür ederiz.

Ara

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü koordinesiyle Konya Selçuklu Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi ev sahipliğinde düzenlenen "Okul Kültürü ve İyi Uygulama Örnekleri Yönetici Hareketlilik Programı" İngilizce, Almanca, Farsça hazırlık dil programı uygulayan 16 okulun idarecilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıya okul müdürümüz Süleyman Eşit de katıldı. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Ara

"İslam Dini Savaş Ahlakı ve Hukuku Hakkında Ne Söyler?" konusunun işlendiği "Wednesday Talks"ta bu haftanın konuşmacıları Ahmet Keçeciler, Mehmet Hamza Uzun ve Ahmet Kerem Erben idi.