T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KONYA / KARATAY - Konya Anadolu İmam Hatip Lisesi

Trafik Haftası Etkinlikleri Kapsamında MKM´de Sergi Açtık

Trafik Haftası Etkinlikleri Kapsamında MKM´de Sergi Açtık.
Sağlık bilgisi ve Trafik Kültürü dersi öğretmeni Mehmet Uçar, Trafik kültürünün ve bilincinin gelişmesi için, Mevlana Kültür Merkezinde ''Hepimiz Yoldayız'' adlı sergiyi açtı. Sergimizi ziyaret eden Vali Yardımcısı Sayın Hasan Karakaş, İl Emniyet Müdürü Sayın Şükrü Yaman, Konya İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Sayın İsmet Cansaran, Konya Büyükşehir Belediyesi Trafik İşleri Dairesi Başkanı Sayın Fatih Sert´e güzel dilek ve temennileri için teşekkür ederiz.
Kazaların %99'u insan hatasıdır. Buda ancak eğitimle ve bilinçlendirme ile azaltılabilir. Bu bilinçle trafik konusunu işleyerek öğrenci ve velilerimizi bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Trafikte yapılan her kural hatası ile bir kul hakkı yenmektedir. Hızla artan taşıtlar, trafik sorununu da arttırmaktadır. Trafik kazalarının en önemli nedeni, Trafik kurallarını çiğnemektir.

Günümüzde artan nüfus ve taşıt sayısı nedeniyle günümüzün en önemli konularından biri de trafik güvenliği olmuştur. Kural ihlalleri, dikkatsizlik ve tedbirsizlik sebebiyle meydana gelen kazalarda binlerce kişi hayatını kaybetmekte veya yaralanmaktadır. Trafik kazalarını önlemek için trafik kurallarına uymak gerekir. Mübarek ramazan ayın yaklaşmakta özellikle ramazan ayında trafikte yaşanan kavgaların, gürültülerin çok fazla olduğuna şahit oluyoruz. İnsanlar en ufak bir olayda birbirlerine bağırmaya, saldırmaya ve kavga etmeye başlıyorlar. Bu tartışmalar ve kavgaların temel sebebi trafik kurallarına riayet etmemektir. Trafik kurallarına riayet etmemekle kul hakkı yemiş oluyoruz. Trafikte kurallara uyarak ramazan boyu ve ömür boyu kul hakkı yemekten kesin bir biçimde uzak durmak gerekir.

Trafik canavarıyla mücadele etmenin tek yolu, eğitimli, bilinçli ve trafik kültürünü kazanmış bireyler yetiştirmektir. ''Hepimiz Yoldayız'' adlı sergimizde Müslümanların trafikte kul hakkına riayet etmelerinin önemi üzerinde durmaktayız.

Trafik güvenliğinin sağlanması, yalnızca bu işle sorumlu kurum ve kuruluşların gayretleri ile varılabilecek bir hedef değildir. Toplumun sürekli eğitilmesi ve eğitimlerin de hayat boyu sürekliliği gerekmektedir.

08-05-201808-05-201808-05-201808-05-201808-05-201808-05-201808-05-201808-05-201808-05-2018

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 08.05.2018 - Güncelleme: 18.01.2020 23:51 - Görüntülenme: 727
  Beğen | 6  kişi beğendi