Yetenek Sınavı Müracaatları 28.06.2022 saat 23.59 a kadar uzatıldı.

Okulumuz Sanat Bölümleri Yetenek Sınavı Müracatları  28.06.2022  saat 23.59 a kadar uzatıldı.

MÜRACAATLAR İÇİN;

1. Velilerimiz E-okul Veli Bilgilendirme sayfasında 2022 Yetenek Sınavı ile öğrenci alan okullara başvuru işlemleri bölümünden okula gelmeden başvuru yapabilirler.

başvurma aşamaları hakkında AÇIKLAMA İÇİN TIKLAYINIZ

2. Dileyen velilerimiz de okulda EK:1 formu doldurularak müracaat edebilirler.

Ayrıntılı Bilgi için Tel: 0 551 085 88 76

27-06-2022

Hüsn-ü Hat Yetenek Sınavı Mülakatta Sorumlu Olunan Kitabı İndirmek İçin TIKLAYINIZ.

Geleneksel Sanatlar Bölümü Tanıtım Videosu

Hüsn-ü Hat Sınavı Tanıtım Videosu

ADAY KAYITTA İSTENEN BELGELER

1-      Başvuru Dilekçesi ( Okul Müdürlüğünden alınıp doldurulacaktır)

SINAV GÜNÜ YANLARINDA GETİRMELERİ GEREKEN MALZEMELER NELERDİR?

a-     Daha önceden Hüsn-i Hat çalışmış ise, bu çalışmalarını-yazdıklarını içeren DOSYASI,

b-     Daha önceden Resim, karakalem, kaligrafi, grafik, çizim vb.  çalışmalar yapmış ise,  bu  çalışmalarını  içeren  DOSYASI

c-      35x50 ebadında duralit, 2B kalem, kalemtıraş, yumuşak ve iz bırakmaz silgi, en az 2 adet resim kağıdı kıskacı.

YETENEK SINAVLARININ UYGULANMA BİÇİMİ NASIL OLACAKTIR?

2-                  Hüs-nü Hat Yetenek Sınavı (üç) aşamalı olarak   yapılacaktır.

3-                 BİRİNCİ AŞAMADA: Desen Sınavı: Tüm adaylardan, sınavda verilen süre içerisinde,  sınav kağıdında kendilerine soru kağıdı ile verilecek bazı Hüsn-i Hat harf ve kelimelerini ,geometrik desenleri çizmeleri istenecektir.

4-                 İKİNCİ AŞAMADA: İmgesel Sınavı: Tüm adaylardan, verilen süre içerinde, hayali bir resim çizmeleri istenecektir

ÜÇÜNCÜ AŞAMADA:  Tüm  adaylar  Mülâkâta  alınacaktır.  Daha  önceden yaptıkları çalışmaları içeren DOSYALARI incelenecek,    Adayları ve çalışmalarını  daha yakından tanımaya yönelik çeşitli sorular sorulacaktır. Adayları ve çalışmalarını  daha yakından tanımaya yönelik çeşitli sorular sorulacaktır.

27-06-2022

Yayın: 14.06.2022 - Güncelleme: 27.06.2022 09:02 - Görüntülenme: 1971