YETENEK SINAVI BAŞVURULARINDA SON GÜN 6 TEMMUZ

YETENEK SINAVI MÜRACATLARI BAŞLAMIŞTIR.

SON BAŞVURU 06 TEMMUZ 2023 PERŞEMBE GÜNÜDÜR.

YETENEK SINAVI BAŞVURULARI İÇİN  GEREKLİ BELGELER

1) NÜFUS CÜZDANI VEYA KİMLİK BELGESİ FOTOKOPİSİ:

2) SINAVA BAŞVURU İÇİN DİLEKÇE: https://konyaihl.meb.k12.tr/  adresinden ya da okulumuzdan temin edilerek doldurulacak

3) TAAHHÜTNAME: https://konyaihl.meb.k12.tr adresinden ya da okulumuzdan temin edilerek doldurulacak

4) SINAV HARCAMALARI BEDELİ: "300 TL" Sınav giderleri ücreti. Makbuz karşılığında verilecektir.

Sınava Giriş Belgesi, yukarıdaki belgeler okula teslim edildikten sonra, okulumuz tarafından bireysel ya da liste halinde düzenlenecek, sınav günü öğrenciler için hazır bulundurulacaktır.

E-OKUL ONLINE BAŞVURU İŞLMELERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

ADAYLAR SINAV İÇİN YUKARIDAKİ LİNKTEN BAŞVURU YAPTIKTAN SONRA VELİSİ İLE BİRLİKTE OKULUMUZA GELEREK ŞAHSEN YUKARIDAKİ BELGELERİ TESLİM EDECEKLERDİR.

E-OKUL ONLINA BAŞVURU İŞLEMİNİ KENDİSİ YAPAMAYANLARA OKULUMUZDA YARDIMCI OLUNACAK BAŞVURU İŞLEMİ OKULDA YAPILACAKTIR.

NOT:

ÖĞRENCİ ADAYLARI,  BU YIL İTİBARİ İLE ORTAOKUL VEYA İMAM HATİP ORTAOKULU 8. SINIFI BİTİRMİŞ OLMALIDIR.

SINAV TAKVİMİ

BAŞVURU TARİHLERİ

27 HAZİRAN 2023 - 06 TEMMUZ 2023

GELENEKSEL VE ÇAĞDAŞ GÖRSEL SANATLAR PROGRAMI

DİNİ MUSİKİ

Sınav Tarihi:

10-11 Temmuz 2023

Desen  İmgesel Sınavı ve Mülakat

Sınav Saati:  09:00 - 16.00

Sınav Tarihi:

12-13 Temmuz  2023

Mülakat : 09:00  16:00

Hüsn-i Hat Bölüm Tanıtım Videosu için TIKLAYINIZ.

Hüsni-i Hat Bölümü Sınavı Tanıtım Videosu için TIKLAYINIZ.

Din-i Musik-i Bölümü 2020 yılı Yetenek Sınavından Görüntüler

BELGE TÜRÜ

PDF İNDİR WORD İNDİR
 MEB Yetenek Sınavı Kılavuzu  PDF
Dilekçe PDF WORD
Taahhütname PDF WORD

SINAV GÜNÜ YANLARINDA GETİRMELERİ GEREKEN MALZEMELER NELERDİR?

a-     Daha önceden Hüsn-i Hat çalışmış ise, bu çalışmalarını-yazdıklarını içeren DOSYASI,

b-     Daha önceden Resim, karakalem, kaligrafi, grafik, çizim vb.  çalışmalar yapmış ise,  bu  çalışmalarını  içeren  DOSYASI

c-      35x50 ebadında duralit, 2B kalem, kalemtıraş, yumuşak ve iz bırakmaz silgi, en az 2 adet resim kağıdı kıskacı.

d-      Gönye - Pergel

YETENEK SINAVLARININ UYGULANMA BİÇİMİ NASIL OLACAKTIR?

Hüsn-i Hat Yetenek Sınavı (üç) aşamalı olarak   yapılacaktır.

BİRİNCİ AŞAMADA:  Desen Sınavı: Tüm adaylardan, sınavda verilen süre içerisinde,  sınav kağıdında kendilerine soru kağıdı ile verilecek bazı Hüsn-i Hat harf ve kelimelerini, geometrik desenleri çizmeleri istenecektir.

İKİNCİ AŞAMADA:  İmgesel Sınavı: Tüm adaylardan, verilen süre içerinde, hayali bir resim çizmeleri istenecektir

ÜÇÜNCÜ AŞAMADA: Tüm  adaylar  Mülâkâta  alınacaktır.  Daha  önceden yaptıkları çalışmaları içeren DOSYALARI incelenecek,    Adayları ve çalışmalarını  daha yakından tanımaya yönelik çeşitli sorular sorulacaktır. Adayları ve çalışmalarını  daha yakından tanımaya yönelik çeşitli sorular sorulacaktır.

Hüsn-ü Hat Yetenek Sınavı Mülakatta Sorumlu Olunan Kitabı İndirmek İçin TIKLAYINIZ.

Adaylar her üç sınava da katılmak zorundadır.

DEĞERLENDİRME:

Yetenek Sınavında 50 (elli) ve üzerinde puan alan adaylar başarılı sayılacak ve bu adaylar için Yerleştirme Puanı (YP) hesaplanacaktır. Yetenek Sınavı Puanının %70'i ve Ortaöğretim Başarı Puanı'nın (OBP) %30'unu toplamak suretiyle elde edilecek Yerleştirme Puanı 100 (yüz) puan üzerinden hesaplanacaktır. En yüksek YP puanından aşağıya doğru yapılan sıralamaya göre belirlenen kontenjan kadar aday yerleştirilerek kayıt hakkı kazanacaktır.

Sonuçlar 16 Temmuz  günü okul web sayfamızdan ilan edilecektir.

Yayın: 02.09.2022 - Güncelleme: 06.07.2023 09:32 - Görüntülenme: 2175